28 oktober 2012

Förbereder poolen för vintern - del 3


Så var det äntligen dags för sista delen av pool-stängningen.

Vi kunde i och för sig gjorde detta redan i fredags men då var vädret inte lika bra. Vi var glada att vi sparade det till idag. I och för sig kallare än tidigare i veckan men blå himmel och sol, och fram på dagen riktigt skönt.


Först fick vi börja med att torka rent flyt-elementen som ska vara i poolen under vintern. Vi hade gjort rent dem i våras efter att vi tog upp dem ur poolen, men efter sommarförvaring på vinden hade de blivit dammig och därför torkade av dem igen.


Sen bytte vi ut "munstyckena" till vinter-varianterna, det är fyra stycken i vår pool och även i skimmern monterade vi en speciell vintersäkring.
Sen var det dags att lägga i flytelementen.Därefter kunde vi stänga poolen för vintern. Nu var det bara pumpen kvar att fixa.


Det är egentligen rätt enkelt; stänga kranarna in och ut från pumpen och sedan öppna 4 stycken kranar inne i pumpen så allt vatten rinner ut. Detta för att det inte ska frysa under vintern. Så nu är det klart, förhoppningsvis ska den nu klara sig under vintern. Det var allt om hur man stänger ner sin pool för vintern.

Resten av dagen arbetade vi ute men mer om det i morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.