08 oktober 2012

Vin, vin, vin överallt vin
Vår semesterresa är inne på sitt sista dygn. Vi har haft 3 fantastiska veckors ledigt med nya vyer, underbara platser och möten med intressanta och trevliga människor.

Sedan i lördags kväll befinner vi oss i Vignonnet en liten by precis vid Dordogne, 12 km från Saint Emilion. Vi är mitt i vinfälten och de är många här. Skörden pågår för fullt och det är skördemaskiner och traktorer med kärror fulla av vindruvor överallt.

Vyerna är fantastiska, det är raka rader med prydligt klippta vinstockar, ordentligt uppbundna. 

Igår tog vi en cykeltur bort till Saint Emilion trots att vädret inte var det bästa, ett lätt duggregn föll över oss på vägen dit och gjorde oss rätt blötta. 


Själva stan Saint Emilion är charmig med branta kullerstens-gator. Vinbutiker och macaron-butiker varvar varandra. Det är svårt att inte lockas till inköp av både det ena och det andra. Trots duggregn och sent på säsongen var det rätt mycket turister i omlopp ändå.

Idag åkte vi för att hämta vin som vi köpte redan förra året när det ännu inte var tappat på flaskor. Det gör att man får köpa det till ett mycket lägre pris, en chansning helt enkelt.. Vi bad att få smaka på det idag när vi hämtade det och det var en fröjd för gommen men kommer att utvecklas ännu mer under de närmaste 15 åren. Det går att spara länge alltså säkert upp till 20 år enligt killen på vingården, men går att dricka redan nu om man gillar unga viner. Vi kommer nog att lägga undan de flaskor vi hämtade längst ner i vinkällaren.


I morgon far vi hemåt igen. Det ska bli skönt att återse vårt hem, för trots allt vackert och härligt som vi upplevt så är det alltid så att "hemma är bäst" eller hur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.