21 oktober 2012

Ensamma igenSå har vi avslutat ännu en trevlig vecka här på La Pomme d'Or. Denna gången är det vår första "Skrivarkurs med författarretreat" som avlöpte här mellan den 14 till den 20 oktober.

Det har varit en intensiv men väldigt härlig vecka. Vädret har bjudit på både sol och regn. Vi har kunnat sitta ute och äta lunch en dag i alla fall.


För oss har det inneburit en hel del köksarbete. Mycket trevligt, vi gillar ju det. Dessutom har våra deltagare uppskattat våra måltider, vilket är kul och tacksamt. Det har varit fullt rumt bordet och i hallen.


Artiga svenskar tar alltid av sig skorna när de går in i ett hus.
Skrivarkursen hade 4 timmars lektion varje dag. De var väldigt ambitiösa och målmedvetna. 


Parallellt med skrivarkursen hade vi författar-retreat. De hade möte varje eftermiddag så totalt var vi 13 personer runt bordet varje dag.

Det var inte så mycket tid för annat än författande men på torsdagen gjorde vi en utflykt till en vingård, Villemont. Det är alltid kul att komma till en vingård när det är skördetid. Vi fick en guidning på gården och sedan var det tid för vinprovning.


Peter och jag var chaufförer men lite kan man ju alltid smaka  .
Det var flera av deltagarna som var duktiga fotografer och tog en massa härliga foton. Vi har delat mellan oss på dropbox. Här är ett fint kort på mig innanför vårt köksfönster.


Måltiderna var trevliga med livliga diskussioner, det var högt i tak.


Sista kvällen hade vi först en liten "romantävling". Vem skrev bästa romanen på 6 ord!


Alla skrev sitt bidrag på en postit-lapp som klistrades upp på dörren mellan vårt kök och allrummet.

Och vinnare blev: Jerker med bidraget " Tre små ord. Sekunder för sent"

Under middagen hade vi sedan en liten soaré, där alla deltagarna läste en bit av det de skapat under veckan. Det var rörande, vackert, härligt väldigt bra helt enkelt och trevligt för Peter och mig att få bli lite delaktiga i deras arbete.

Vi hoppas att alla har haft lika trevligt som vi har denna vecka och till våren planerar vi för en fortsättning, så för er som är intresserade så kan ni redan nu planera in 22 - 28 april 2013.

Som avslutning en höstlig bild från La Pomme d'Or oktober 2012.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.