09 maj 2013

Efter ett hårt dagsverke...


ansåg vi att vi var värda varsitt glas vin.


Vi började dagen med att servera och äta frukost med en fransk familj som är här för att besöka Le Futuroscope. Det blev en frukost med samtal bl a om Sverige eftersom det visade sig att Monsieur jobbar för ett svenskt företag; Laval.

Egentligen hade vi andra planer för idag. Uppsättning av lagerhyllor på "vinden" i Ladan. Men vädret var ganska bra för att klippa häcken och det stod också på listan för att göra. Så idag blev det klippning av häcken.


Vi har mycket häck och den har växt sig alldeles för hög. Peter jobbade hårt med häcksaxen. Och jag med krattan.


Emellanåt var Peter helt uppslukad av sitt arbete. Han syntes knappt inne i häcken.

Vår granne Monique vars tomt gränsar till en del av vår kom ut och delgav oss sitt gillande till att vi tog oss an häcken. En del av hennes tomt blir mycket ljusare när vi klipper ner den.


Vi packade allt klippet i stora säckar för vidare transport till déchetteriet. Men våra säckar tog slut så vi har en hel del till att ta hand om i morgon. Dessutom kommer det att bli mer än två vändor till återvinningscentralen i Bonnes med bil och släp..


Det blev bättre efter klippningen, ljusare men till hösten funderar vi på att klippa ner häcken rejält. Får se hur det blir med det. 


Här är en del av det vi måste köra iväg i morgon.


Innan vi gick in till vinet passade Peter på att kupa potatisen som har kommit upp ganska så mycket de senaste dagarna. Det kanske kan bli nypotatis till midsommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.