30 maj 2013

Intermarché har blivit LeClerc



Det största varuhuset i Chauvigny, som ligger 11 km från oss har hela tiden vi bott här varit Intermarché. Det har varit helt ok, rätt stort med bra sortiment även om vi när vi storhandlar har föredragit att åka till Auchan vid Poitiers Syd.

Redan i höstas kunde vi i tidningen läsa att ägarna till Intermarché, som inte ligger i själva Chauvigny utan på vägen mot Poitiers i området som kallas för Jardres, hade bytt kontrakt till LeClerc. Ungefär som om en butiksägare i Sverige byter från Coop till Ica.

När vi kom tillbaka i mars så var vi naturligtvis nyfikna på om det hade blivit någon förändring, men det var knappt märkbart. Det var själva skylten och att en del av sortimentet hade blivit utbytt annars var allt sig likt inklusive personalen.

Men nu börjar det hända saker. Både på in och utsidan.


Dels har parkeringen blivit dubbelt så stor och så byggs det till, för det ska bli ett litet centrum vid sidan av också, med klackbar, frisör, någon liten bar och ja jag vet inte mer det får vi väl se. Detta kommer naturligtvis inte att gynna butiker och andra näringsidkare i själva Chauvigny så det är nog med lite blandade känslor som innevånarna betraktar detta.


Inne i butiken börjar vi nu ser en klar skillnad. Golvytan har blivit mycket större och färskvarudiskar och gondoler byts ut. Det börjar kännas som ett riktigt hypermarché.


Ännu är det inte färdigt men det börjar likna något bra. Arbetet pågår för fullt. Kanske kommer det att bli så att vi kommer att åka oftare till LeClerc i Jardres och Auchan mer sällan? Vi får se, vanor är ganska svåra att bryta. Men vi har carte de fidélité hos bägge så vi får se vem av dem som kan locka med bäst erbjudanden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.