18 maj 2013

Regntunga skyarUnderligt väder detta år. Idag regnar det igen! Det har varit mycket av den varan detta är. I ärlighetens namn måste vi tillstå att det igår var riktigt skönt väder, växlande molnighet och väldigt skönt i solen. Vi kunde klippa gräset och jobba lite i trädgården och sitta en stund och njuta också. Det gäller att ta tillvara stunderna.

Enligt franska Meteo var april blötare än normalt i vårt område och medeltemperaturen var också under det normala. Vad nu det är; normalt. Vi tänkte ta en promenad efter att vi hade varit och bäddat i Prästhuset och vi började gå men regnet ökade hela tiden i styrka så vi vände hem igen. Ordstävet; "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder" tycker jag skulle omvärderas. Visst blir det lättare med bra kläder men inte roligare.


För att trösta oss har Peter idag bakat en "Black banana cake" och snart ska vi börja med middagen; sparrisrisotto och grillad biff. Man får göra vad man kan för att lätta upp stämningen när det är regntunga skyar utanför fönstren.

2 kommentarer:

  1. Men hu vilken grå himmel på fotot... Jag har förstått på en del kompisar i Languedoc att det är mycket svalare och grönare än vad det brukar så här års. För ovanlighetens skull så har det varit fint här i södra Sverige - fram till helgen. Nu regnar det och ska så göra några dagar. Vilket ju är bra för inomhusarbetet som fått stryka på foten för trädgården och bra för växtligheten men inte så upplyftande...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ett väldigt underligt väder vi har i år, vi hoppas att det vänder snart men det verkar som om hela Frankrike är drabbat, kanske hela Europa det har jag inte koll på. Men gräsmattan växer så det knakar i alla fall.

      Radera

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.