25 juni 2009

Aperitif på Château St Julien L'ars

I kväll var vi inbjudna på en aperitif, en slags sommaravslutning på vår fransk-kurs. Slottet ägs av ett amerikanskt par som inte är i Frankrike för tillfället. Vi var inbjudna av två amerikanska kvinnor som precis som vi försöker att lära sig franska på torsdagarna.
En av dem Patti bor och jobbar på slottet som en slags husfru och den andra, Jeanette, har ett eget slott som är mer eller mindre en ruin en bit från St Julien L'ars.

Det har varit väldigt tryckande hett i dag och när vi åkte iväg vid 18-tiden, var himlen mörk och hotfull bortåt Poitiers. Men kvällen blev lyckad och vi klarade oss ifrån regnet, det kom bara några droppar regn och vi kunde hörde åskan längre bort. Tyvärr fick vi inte gå in i slottet eftersom det var abonnerat av en "Stick-junta" en grupp engelska, amerikanska, canadensiska och norska kvinnor som är här en vecka för Workshop. Helt fantastiskt vad folk kan hitta på.

Men vi tog en tur i den 55 hektar stora parken och vår lilla grupp fick husera i ett av husen som en gång varit tryckeri för de nunnor som tidigare bodde på slottet. Vi bjöds på diverse småplock samt drycker. Tyvärr blev det ingen franska pratad i kväll eftersom samtliga utom Peter och jag har engelska som modersmål men det var ganska skönt. Vi får ju på så sätt förbättra vår engelska också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.