26 juni 2009

Coq au vin

I kväll vid 18-tiden kom vår granne Mme Grosdenier springande och var väldigt upprörd. "Vet ni om att er tupp och er höna är på min tomt och de har förstört alla mina pelargoner".
Suck, vad skall vi göra med dessa hemska djur? Fastän de har en stor yta att röra sig på, egna rabatter att sandbada i och massor med plats att sprätta på så måste de rymma och förstöra vår grannes planeringar.

Som tur är var Madame inte allt för upprörd. Efter att jag följt med henne och lyckats schasa in våra rymlingar på vår tomt igen, lugnade hon sig och sa "c'est ne pas grave" som de flesta fransmän gör. För i grund och botten är fransmannen en lugn och civiliserad person och "c'est ne pas grave" är ett av deras favorit uttryck. Vad de sedan säger bakom ryggen är nog en annan sak.

Dock får vi nog köpa lite nya plantor till Madame för vår tupp hade använt hennes pelargon-plantering att bada i och blommorna hade rykt all världens väg. Så vi har börjat fundera på om inte tuppen ändå skulle bli god i en gryta med lite vin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.