29 juni 2009

Översvämning och sommarhetta

Idag måste det ha varit årets hetaste dag. Vi önskade mest att vi kunde sitta i skuggan under parasollet och dricka något kallt med isbitar i. Och så ibland låta våra svettiga kroppar få svalka i poolen. Men det fanns för mycket att göra idag, också.
Dagen började bra med att rörmokaren lovade komma redan på förmiddagen och titta på den strejkande toalettkvarnen. Och det gjorde han också. Tog med sig den gamla och lovade återkomma med ett prisförslag på ett byte.
Så vi återgick till att sätta upp plank på vindskyddet vid poolen.

Undertiden hade våra andra hantverkare återkommit med en liten grävmaskin för att gräva för ett fundament till det nya staketet på tomtgränsen. Ett arbete som de avbröt efter bara en halvtimme eftersom det var fel på maskinen. Den läckte olja och ville inte gräva. De försvann med orden "vi återkommer så snabbt vi kan". Det var klockan 11, sedan har de varken synts till eller hörts av.

Vi avbröt för lunch vi 13 tiden. Och hörde att det rann vatten någonstans. Panik, det forsade vatten från den ena toaletten i Gästhuset. Något hade hängt sig i spolmekanismen och det var vatten överallt.
Efter att lyckats stänga av vattnet ute i gatan och torka upp allt vatten (tack för att det är ett stenhus). Återkom rörmokaren och byte ut den felande grejen. Men någon ny toalettkvarn blev det inte idag. Vi har fått kostnadsförslaget, vilket var hisnande högt, men vad göra? Det finns inte några alternativ och toaletterna måste fungera.

Men på kvällen när vi har plockat 6 liter solvarma, doftande hallon och därefter tar ett dopp vid 21 tiden och det är 29 grader i poolen. Då säger vi till varandra: åh vad skönt det är, vad bra vi har det. Då är det lätt att glömma bort det jobbiga och bara tycka att vi har ett "Paradisliv".

2 kommentarer:

  1. Oj, hoppas resten av sommaren förlöper utan fler trasiga attiraljer och försvunna hantverkare!

    /A

    SvaraRadera
  2. Hoppas vi också, det har varit alltför mýcket trasiga saker iår. Så det kan bara bli bättre!!

    SvaraRadera

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.